Onnelin ja Annelin Loviisa / Adas och Gladas Lovisa

TIEDOTE 16.7.2016 Koe Onnelin ja Annelin Loviisa uuden kartan avulla. Upplev Ada och Gladas Lovisa med den nya kartan. Foto: Decirée Bruce

Koe Onnelin ja Annelin Loviisa uuden kartan avulla. Upplev Ada och Gladas Lovisa med den nya kartan. Foto: Decirée Bruce

Uusi kartta Onneli ja Anneli -elokuvien kuvauspaikoista on ilmestynyt! Uuden kartan avulla voit etsiä elokuvista tuttuja paikkoja kaupungista. Kartan Onneli ja Anneli -elokuvien kuvauspaikoista saa Loviisan matkailutoimistosta, Mariankatu 12.

Myös uuden Onneli ja Anneli ja Salaperäinen Muukalainen -elokuvan kuvaukset pyörähtävät käyntiin Loviisassa tiistaina 19.7.2016. Elokuvantekijät ovat innoissaan palaamassa Loviisaan. Elokuva Onneli ja Anneli  kuvattiin Loviisassa kesällä 2013 ja Onneli ja Annelin talvi  talvella 2015. Uuden  elokuvan ensi-ilta on elokuvateattereissa tammikuussa 2017.

Heti ensimmäisenä kuvauspäivänä pysäytetään autoliikennettä hetkellisesti keskustan alueella. Liikennekatkokset ovat muutaman minuutin luokkaa aikavälillä klo 12–20. Pysäytyksiä tehdään ydinkeskustan liepeillä myös keskiviikkona 20.7. noin klo 09-19 välisenä aikana. Pysäytyksistä ei kuitenkaan aiheudu huomattavaa haittaa liikenteelle. Kuvauksia jatketaan Loviisan seudulla elokuussa.

Onnelin & Annelin leffaporukka etsii kuvauspaikaksi AURINGONKUKKAPELTOA. Onko sinulla iso peltoala, jossa kukkien pitäisi kukkia elokuussa? Kaikki vinkit ottaa vastaan kuvausjärjestäjä Lotta Lanamäki, lotta.lanamaki@zodiakfinland.fi.

Elokuvantekijät kiittävät kaikkia jo tähän mennessä auttaneita!

Lisätietoja:
Loviisa matkailutoimisto, puh. 040 555 3387, info@loviisa.fi, www.visitloviisa.fi, www.facebook.com/VisitLoviisa
Onneli ja Anneli: http://onnelijaanneli.fi
Zodiak Finland: www.jarowskij.fi

En ny karta över inspelningsplatserna till Ada och Glada filmerna i Lovisa har utkommit. Med hjälp av kartan kan du orientera dig fram till välbekanta platser från filmerna. Kartan får du från Lovisa turistbyrå, Mariegatan 12.

Även inspelningen av den nya filmen Ada, Glada och den Mystiska Främlingen börjar tisdag 19.7.2016 i Lovisa.  Filmmakarna är ivriga att komma tillbaka till Lovisa. Filmen Ada och Glada spelades in i Lovisa sommaren 2013 och filmen Adas och Gladas vinter inspelades i vintern 2015. Den nya filmens biografpremiär är i januari 2017.

Genast första dagen stannas trafiken stundvis upp på centrumområdet. Avbrotten i trafiken är några minuter långa kl. 12–20. Avbrott i trafiken inträffar också i centrum onsdag 20.7 cirka kl. 9–19. Avbrotten förorsakar dock inte märkbara störningar i trafiken. Inspelningarna fortsätter i augusti. 

Filmgänget för Ada och Glada letar efter en SOLROSÅKER som inspelningsplats. Har du en stor åker som borde blomma i augusti.Filmarrangör Lotta Lanamäki tar emot alla tips på adressen lotta.lanamaki@zodiakfinland.fi.

Filmmakarna tackar alla som redan har hjälpt till!

Tilläggsuppgifter:
Lovisa turistbyrå, tfn. 040 555 3387,
info@loviisa.fi, www.visitlovisa.fi, www.facebook.com/VisitLoviisa
Ada och Glada:
http://onnelijaanneli.fi
Zodiak Finland: 
www.jarowskij.fi

4 thoughts on “Onnelin ja Annelin Loviisa / Adas och Gladas Lovisa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s