Därför valde familjen Grundström Israelsskogen

Sedan slutet av 2009 har familjen Grundström bott i ett egnahemshus i Israelskogen i Forsby. Till familjen hör pappa Ben, mamma Maria, Noomi som är sex år, Nino  som fyller 5 år i september, staffihunden Rico och katten Morris.

Ben är hemma från Lovisa och Maria från Liljendal. På grund av studier och jobb bodde de i Helsingfors i några år, men sedan började östra Nyland åter locka och paret flyttade till Borgå. Efter fyra år i radhuslägenhet där blev längtan efter ett egnahemshus allt större och även viljan att flytta närmare rötterna växte.

–  I augusti 2009 skrev vi pappren för tomten och beställde huset, berättar Maria Grundström. Huset köptes enligt principen ”nycklarna i handen”, det vill säga nedre våningen var totalt inflyttningsklar. Cirka 54 timmar efter att lastbilarna med huskropparna körde in på tomten, kunde vi bära in de första möblerna. Julen 2009 firades i nytt hus!

Sedan julen 2009 har familjen Grundström bott i sitt hus i Israelsskogen.

Sedan julen 2009 har familjen Grundström bott i sitt hus i Israelsskogen.

Vad fick er att välja just Israelsskogen? Funderade ni på andra alternativ?
– Vi har bägge vår jobb i Helsingfors så Forsby och Israelsskogen blev aktuellt på grund av det geografiska läget nära motorvägen. Vi övervägde flyktigt andra alternativ både i Lovisa och Borgå, men beslutet var lätt.

Maria tillägger attt det fina med Israelsskogen är att familjen bor mitt i skogen, men ändå centralt.
– Alla blåbär till vårt hushåll plockas nuförtiden på bakgården.

På grund av att motorvägen finns ”bakom hörnet” har familjen snabb förbindelse både till Borgå-Helsingfors och till Lovisa-Kotka.
– Israelsskogen är ett lugnt område med många barnfamiljer. Det uppstår ibland lite känslan av ”Barnen i Bullerbyn” då barnen springer från hus till hus och leker och stojar.

Grannarna hjälper varandra med små å stora ting, det finns en fin grannsämja.
– Exempelvis när vår katt Morris åter är på vift så håller alla grannar upp ögonen.

Nära bostadsområdet finns bybutik, daghem, skolor, hälsorådgivning, idrottshall och pizzeria.
– Och stadens fina bokbuss stannar varannan vecka i området.

Just kombinationen att ha naturen nära men ändå ha en relativ snabb arbetsväg var viktigt för familjen Grundström. Att valet föll på Israelskogen berodde också på att tomterna där jämfört med många andra bostadsområden är relativt stora.

Noomi och Nino med katten Morris.

Noomi och Nino med katten Morris.

Finns det något ni saknar där ni bor? Något ni önskar att staden kunde ordna inom en snar framtid?
– Det som finns högst på önskelistan är en gångtunnel under väg 170. Vägen är hårt trafikerad och bilisterna håller tyvärr inte fartbegränsningarna. Alla barn från Israelsskogen måste på sin skolväg korsa vägen, och då vägen klassas som farlig blir det taxiskjuts för barnen. Vilket även tär på stadens ekonomi.

På grund av det stora antalet barnfamiljer skulle det vara fint om vi också fick den lekpark som finns planerad i detaljplanen, säger Maria Grundström.

Just nu finns det 16 lediga tomter för egnahemshus och ett för radhus i Israelskogen i Forsby. Mer information om tomterna finns på adressenkartta.loviisa.fi/tontit

2 thoughts on “Därför valde familjen Grundström Israelsskogen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s