Mitä Loviisassa miellyttää / Vad är förtjusande med Lovisa?

Loviisan Wanhat Talot-tapahtuman aikana kysyin muutamalta ihmisiltä mitä kaupungissa miellyttää ja mitä täällä voitaisiin tehdä paremmin.

Under Lovisa Historiska Hus-evenemanget frågade jag några personer vad som är bäst med Lovisa, och vad som eventuellt kunde vara bättre.

Silja Liski ja Sylvi Kaakkurivaara. Foto: Carita Liljendahl

Silja Liski ja Sylvi Kaakkurivaara. Foto: Carita Liljendahl

Tytöt ovat laulaneet ja soittaneet yhdessä monta vuotta. Sylvi on aikoinaan muuttanut Loviisaan Porvoosta ja viihtyy hyvin.

– Kaupunki on rauhallinen mutta silti täällä tapahtuu paljon varsinkin kesäisin. Kivaa olisi toki jos tänne saataisiin lisää vaatekauppoja, nyt tarjonta on aika suppea. Mutta kai sekin johtuu siitä että asiakkaita ei ole riittävästi. Yrittäjillä ei aina ole helppoa selvitä täällä.

Johanna Packalén.

Johanna Packalén.

Under LHH-dagarna hade Johanna gäster från Åland. De tyckte att staden var väldigt pittoresk. Själv anser hon det inte vara uteslutet att hon någon dag kan flytta till Lovisa – kanske då hon blir pensionär. Hon tillbringar mycket tid i Lappträsk också men bor i Helsingfors.

– Miljön är underbar i Lovisa, mycket gammalt har tack och lov bevarats. Här träffar man alltid gamla bekanta. Det händer också en hel del i Lovisa. Tycker man att här inte finns tillräckligt att göra kan man skylla sig själv. Dessutom gillar jag att naturen alltid är nära, var man än rör sig.

Siiri Terävä ja Fanni Fagerudd.

Siiri Terävä ja Fanni Fagerudd.

– LWT-tapahtuman aikana kaikki ihmiset ovat iloisia Loviisassa, sanovat Siiri Terävä ja Fanni Fagerudd. Varsinkin kun tarjosimme tikkareita emmekä pyytäneet rahaa siitä että he saivat tutustua tähän uimakoppiin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s