Joogaoppia ihanassa miljöössä / Yoga i underbar miljö

Ruotsinpyhtään rauhalliset ruukkimaisemat. Roingivande miljö i Strömfors bruk. Foto: Annina Hollmén

Ruotsinpyhtään rauhalliset ruukkimaisemat. Roingivande miljö i Strömfors bruk. Foto: Annina Hollmén

2.9 – 4.9 järjestettiin ensimmäinen kundaliinijoogaretriitti Ruotsinpyhtäällä.

Kundaliinijoogaopettaja Noora Lintukangas järjesti kurssin. Lisäätietoja kundaliinijoogasta löytyy tästä.
Bed & Bistro tarjoaa sekä yöpymismahdollisuudet että mahtavaa ruokaa.

Viikonloppuretriitin aiheena oli Mielen Voima. Joogaoppien mukaan meistä jokainen on pohjimmiltaan sielu, joka elää ihmiselämää. Meille on annettu monenlaisia työkaluja ihmisinä elämiseen. Meillä on mieli, intuitio, ego, persoona ja tietoisuus, mutta meillä on myös tunteet, keho ja hengitys, joita voimme käyttää työkaluina.

Viikonlopun aikana tutustuimme mielen toimintaan, tunteisiin ja haimme vastausta kysymykseen ”kuka minä olen”.

Ruukin ympäristössä on ihanaa tehdä kävelyretkejä. I bruksmiljön är det underbart att promenera. Foto: Annina Hollmén

Ruukin ympäristössä on ihanaa tehdä kävelyretkejä. I bruksmiljön är det underbart att promenera. Foto: Annina Hollmén

Lauantainaamun ohjelma alkoi jo klo 6.00 Sadhanalla.
Sadhana tarkoittaa päivittäistä, henkistä harjoitusta. Sadhana on jotain mitä tehdään säännöllisesti mielen puhdistamiseksi ja yhteyden ylläpitämiseksi omaan itseen. Sadhana suoritetaan mieluiten aikaisin aamulla, niin kutsuttujen mesituntien aikana, kello neljän ja seitsemän välillä, jolloin kaikki on hiljaista ja jolloin joogan ja meditaation teho on optimaalinen.

Ensimmäinen workshop lopetettiin kävelymeditaatiolla. Se on meditaatio, joka suoritetaan liikkeessä. Liikutaan tietoisesti, läsnäolevana ja keskittyen. Näin saa paremman yhteyden kehoon, enemmän läsnäoloa arjessa sekä pystyy maadoittumaan paremmin.

Sunnuntain workshop käsitteli aihetta minä. Kurssin ohjelma lopetettiin pienellä keskustelulla ja antamalla palautetta Nooralle. Henkilökohtaisesti olen hyvin tyytyväinen kurssiin. Suurin syy siihen että halusin osallistua kurssille oli se, että halusin päästä pois kotoa ja saada pienen tauon arjen pyörittämisestä. Oli suoraan sanoen ylellisyyttä saada olla miettimättä ruoanlaittoa, siivoamista, riiteleviä lapsia jne.

Kurssin aikana löysin keinoja joiden avulla voin vähentää arjen aiheuttamaa stressiä. Olisin myös halunnut löytää vastauksen kysymykseen ” kuka minä olen”. Kurssin aikana en löytänyt suoraa vastausta tähän kysymykseen, mutta viikonloppu antoi kuitenkin useamman avaimen sen löytämiseen. Nyt minun pitää vaan jatkaa matkaani kohti vastausta.
Sat nam!

Annina Hollmén

Outdoor Factoryssa on kaikenlaista toimintaa. Outdoor Factory erbjuder möjligheter till olika aktiviteter. Foto: Annina Hollmén

Outdoor Factoryssa on kaikenlaista toimintaa. Outdoor Factory erbjuder möjligheter till olika aktiviteter. Foto: Annina Hollmén

I början av september ordnades den första kundaliniyogaretriten i Strömfors i den nyligen öppnade yogasalen i Strömfors Outdoor Factrorys utrymmen i bruket.

Kursen ordnades av kundaliiniyoglärare Noora Lintukangas.

Veckoslutsretreatens ämne var Sinnets Kraft. Enligt yogans lära är var och en av oss en själ, som lever ett människoliv. Vi har fått flera olika arbetsredskap för att klara att leva som människor. Dessa är bland annat sinnet, intuitionen, egot, personligheten och medvetandet. Men vi har också känslorna, kroppen och andningen som kan användas som redskap.
Under veckoslutet bekantade vi oss med sinnets funktion samt med våra känslor och funderade på frågan ”vem är jag”.

Lördagsmorgonens program började redan klockan sex med en Sadhana som betyder andliga övningar eller daglig disciplin. Sadhana är något man väljer att göra regelbundet för att rena sinnet och hålla kontakt med sitt inre jag. Övningarna utförs helst tidigt på morgonen, under de så kallade nektartimmarna, mellan klockan fyra och sju då allt är tyst och stilla och effekten av yoga och meditation är optimal.

Efter Sadhana hade vi vår första workshop som behandlade medvetandet och som avslutades med en gående meditation. Under den rör du på dig medvetet, närvarande och koncentrerat och får på det sättet högre närvaro i vardagen och även en känsla för om du är jordad eller inte.
Söndagens workshop behandlade ämnet jag. Kursen avslutades med diskussion och feedback. Personligen var jag nöjd med kursen. En av orsakerna till att jag ville delta var att jag ville få en paus i vardagen och komma från vardagens krav. Vilken lyx att inte behöva fundera på matlagning och städning. Kursen lärde mig också knep som hjälper mig minska på stressen som vardagen.

Jag rekommenderar varmt både Nooras kurser och den utsökt goda maten på Strömfors Bed & Bistro.

Annina Hollmén

 

2 thoughts on “Joogaoppia ihanassa miljöössä / Yoga i underbar miljö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s