Täällä viihtyvät lapsiperheet / Här trivs barnfamiljerna

Marina Astikainen tapaamispaikan Kulman ulkopuolella. Marina utanför träffplatsen Hörnan. Foto: Carita Liljendahl

Marina Astikainen tapaamispaikan Kulman ulkopuolella. Marina utanför träffplatsen Hörnan. Foto: Carita Liljendahl

Mannerheimin lastensuojeluliiton Loviisan osasto ja kaupungin Treffis tekevät yhteistyötä ja pitävät perhekahvilaa nimeltään Kulmis, aikuisille ja lapsille kumppanuustalo Kulmassa keskiviikkoisin klo 10-12 . Paikalle voi tulla ja sieltä lähteä miten parhaiten omiin aikatauluihin sopii!

Mistä tämä idea lähti?

Idea lähti siitä kun kyselyitä perhekahvilasta oli tullut aika paljon koska sellaista toimintaa ei ollut Loviisassa. MLL Loviisan yhdistys ei kuitenkaan yksin voinut lähteä tätä vetämään, mutta onneksi saimme Loviisan kaupungin ja Treffiksen Tinan mukaan!

Mitä teette kun tapaatte? Minkäikäiset lapset ovat tervetulleita?
Vanhemmat saavat kahvitella sekä vaihtaa toisten vanhempien ja meidän ”tätien” kanssa kuulumisia ja ajatuksia. Vapaan oleskelun lisäksi meillä on luentoja joiden aikana viihdytämme lapsia saduilla ja askartelulla jotta vanhemmat saavat rauhassa kuunnella. Näitten lisäksi meillä on teemapäiviä jolloin askartelemme esimerkiksi isänpäiväksi ja jouluksi.
Ikäsuositus on 0-5, mutta kyllä eskarilainenkin mukaan mahtuu jos sattuu esimerkiksi olemaan eskarista vapaata!

Kuinka monta perhettä ja lasta ovat vieralleet tähän mennessä? Onko tilaisuus kaksikielinen?
Tähän mennessä paikalla on ollut n. 20-40 kävijää per kerta. Määrä vaihtelee tietysti perheen muitten menojen ja meidän Kulmiksen ohjelman mukaan.
Toiminta on kaksikielinen ja me kaikki vetäjät olemme kaksikielisiä. Luennot vedetään molemmilla kielillä jos tarvetta, muuten vanhempien toivomuksen mukaan.

Saako vanhemmat esittää toiveita ohjelman suhteen? Onko sellaisia toiveita jo toteutettu?
Ehdottomasti saa esittää ja on jo esitettykin samalla kun pyysimme ehdotuksia perhekahvilan nimestä. Nimeksihän tuli Kulmis. Ensimmäinen ohjelmaehdotus oli lastenvaatekirppis jota nyt mietitään että miten sen voisi toteuttaa. Kumppanuustalo Kulmassa se voi olla haasteellista mutta pyritään toteuttamaan jossakin paikassa jossain vaiheessa.

Jatkuuko toiminta myös keväällä? Ovatko tapaamiset ilmaisia?
Toiminta tarjoiluineen on ilmaista ja meidän vilpitön toive ja ajatus on että toiminta jatkuu myös keväällä jos kerran kävijöitä on joka kerta näin monta.
Selvästikin tällaista toimintaa halutaan ja tarvitaan joten toivottavasti kevätkausi jatkuu samalla tavalla!

Oletko itse yhdistyksessä mukana? Haluatko kertoa sen toiminnasta? Saada näkyvyyttä ennen tiettyä tapahtumaa? Lähetä kuva ja lyhyt teksti osoitteella liljendahl.carita@gmail.com niin julkaisemme tiedot täällä. Julkaisemme myös linkki juttuun sosiaalisen median kautta.
Leikitään yhdessä. Vi leker tillsammans.

Leikitään yhdessä. Vi leker tillsammans.

Mannerheims barnskyddsförbunds Lovisa-avdelning samarbetar med stadens Treffis och arrangerar ett familjekafé för vuxna och barn i Kompanjonskapshuset Hörnan. Kaféet är öppet om onsdagar kl. 10-12 och man kan komma då det passar familjens tidtabell bäst!

Hur föddes idén?
Vi hade fått rätt många förfrågningar om ett familjecafé då det inte fanns någon liknande verksamhet sedan tidigare i Lovisa. MLL:s Lovisa-avdelning hade ändå inte själv haft resurser att sköta allt, men lyckligtvis fick vi Tina från Treffis med!

Vad gör ni då ni träffas? Hur gamla är barnen som kommer?
Föräldrarna får dricka kaffe tillsammans och utbyta tankar med andra föräldrar och med oss ”tanter”. Utöver fri samvaro har vi ibland föreläsningar. Då läser vi sagor för barnen eller pysslar med dem så att föräldrarna i lugn och ro kan lyssna på föreläsaren. Vi har också temadagar då vi till exempel pysslar inför fars dag och jul. Åldersrekommendationen är 0-5, men barn i förskoleåldern får också plats.

Hur många familjer och barn har ni haft på besök hittills?
Ungefär 20-40 besökare per gång. Det varierar beroende på vilka andra aktiviteter familjerna har.
Verksamheten är tvåspråkig och det är vi ledare också. Föreläsningarna går på två språk om besökarna så vill, allt enligt föräldrarnas önskemål.

Får föräldrarna komma med önskemål om träffarnas innehåll? Har sådana redan förverkligats?
De får de absolut och de har de också gjort, bland annat namnet Kulmis har föräldrarna gett förslag om. Det finns också önskemål om loppis med barnkläder och den idén jobbar vi nu vidare med. Att arrangera den i kompanjonskapshuset kan bli en utmaning, men vi får se, kanske vi hittar en annan plats för loppisen!

Fortsätter verksamheten på våren? Är träffarna gratis?
Verksamheten med servering är gratis och vår uppriktiga önskan är att få fortsätta även på våren då vi nu haft så många besökare.
En sådan här verksamhet tycks vara uppskattad så vi hoppas verksamheten kan fortsätta enligt samma modell på våren.

Är du själv med i förening? Vill du berätta om er verksamhet? Vill ni få synlighet för ett specifikt evenemang? Skicka en kort text och en bild till liljendahl.carita@gmail.com så publiceras uppgifterna här. Vi delar också länkarna till artiklarna på sociala medier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s