Kulturförening firar 120 år

AV-föreningens medlemmar Berit Rudnäs, Nils-Erik Frejborg och Kristina Frejborg (ordförande) hälsar alla välkomna på 120 års-fest. Foto: Carita Liljendahl

AV-föreningens medlemmar Berit Rudnäs, Nils-Erik Frejborg och Kristina Frejborg (ordförande) hälsar alla välkomna på 120 års-fest. Foto: Carita Liljendahl

Föreningen Arbetets Vänner har under 120 års tid erbjudit Lovisaborna ett mångsidigt utbud av aktiviteter. Mestadels har det under årtiondenas lopp handlat om kulturell verksamhet i olika former, allt från danskurser, revyer och barnteater till körsång, förstamajmottagning och andra fester, till exempel en uppskattad gammaldags julfest.

– Namnet till trots har föreningen ingenting med politik att göra, säger ordförande Kristina Frejborg. Inte ens då föreningen grundades för 120 år sedan handlade det om politik. Tvärtom, på den ryska tiden i Finland fick föreningar inte syssla med politik.

AV-kören firade 100 verksamhetsår för två år sedan. I dag är kören den enda verksamhet AV-föreningen har, men det betyder ändå inte att allt bara handlar om körsång. Medlemmarna är som en enda stor familj där alla bryr sig om varandra. Och kören står bakom många uppskattade evenemang där traditioner betyder mycket, som till exempel förstamajmottagningen och grötfesten som senare blev en gammaldags julfest.

Jubileumsfesten firas lördagen den 12 november på Folkets Hus, Pernågatan 4, Lovisa. Den börjar klockan 16 och festtalet hålls av Thomas Rosenberg. Utöver det bjuder programmet på många sång- och musikinslag, middag och dans.
Du som vill med, kontakta Lotta på telefon 0500-656 561 eller Kristina, tel. 040-569 2911, senast den 8 november.

2 thoughts on “Kulturförening firar 120 år

  1. Kristina frejborg skriver:

    Allt vi har läst om AV är vad vi önskade. Tack för att du gjorde en fin text. Kunde inte ha blivit bättre. Kristina

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s