Framgångar för dansinstitutet / Tanssiopiston tytöt menestyivät

Fanni Fagerudd, Siiri Terävä, Indigo Tazaki.

Loviisan Tanssiopisto osallistui 26.- 28.5. Rovaniemellä pidettyyn Nuori Kulttuuri MOVES lopputapahtumaan tanssioppilaansa Siiri Terävän omalla koreografialla ”Thoughts”. Teoksessa tanssivat Terävän lisäksi Indigo Tazaki sekä Fanni Fagerudd.

– Selvisimme Sipoon alkukarsinnoista jatkoon ja olimme erityisen iloisia siitä, että pääsimme valtakunnalliseen lopputapahtumaan nimenomaan oppilaan omalla koreografialla. Se on huikea suoritus. Kiitos Loviisan kaupungille taloudellisesta tuesta, joka mahdollisti tapahtumaan osallistumisen, rehtori Kati Kivilahti-Fagerudd iloitsee.

Trion esitys ja itse koreografia saivat raadilta tunnustusta ja se palkittiin stipendillä nykytanssisarjassa yhtenä neljästä. Stipendin suuruus oli 1.000 euroa.

Raati, joka koostui nykytanssiin erikoistuneista tanssin ammattilaisista, perusteli valintaansa mm. näin:” Vahva omakohtainen teos, jonka kokonaisesityksellinen käsittely ja ehyt dramaturgia loivat kiinnostavan kokonaisuuden.”

– Oli upeaa päästä esittämään omaa koreografiaa myös Loviisan ulkopuolelle ja saada palautetta alan arvostetuilta ammattilaisilta.  On ollut tietysti ihan mahtavaa olla tanssia täynnä olevassa kaupungissa, tavata muita tanssijoita, nähdä toisten esityksiä ja inspiroitua niistä. Meillä on lisäksi ollut ihan supertiim – tanssijat Indigo ja Fanni ovat olleet ihan huippuja nappaamaan kiinni mun ajatuksista ja muokkaamaan ne liikkeiksi, koreografian tehnyt Siiri Terävä kertoo.

Tanssiopettajat Beniamino Borghi, Anna Karjalainen ja Kati Kivilahti-Fagerudd olivat mukana tapahtumassa tukemassa ryhmää erilaisissa käytännön asioissa.

MOVES tapahtuma toi Rovaniemelle 1300 tanssivaa nuorta, jotka toivat esille taitojaan ja ilmaisuaan baletissa, nykytanssissa, streetissä, show- ja jazztanssissa sekä etnisissä ja kansantansseissa.

………………………………………………..

Lovisa Dansinstitut deltog i Ung Kultur MOVES-huvudevenemanget i Rovaniemi den 26.- 28.5. Skolan representerades av Siiri Terävä, Indigo Tazaki och Fanni Fagerudd som uppträdde med Teräväs koreografi ”Thoughts”.

– Vi klarade oss vidare från semifinalen i Sibbo och vi är speciellt glada över att vi fick delta i det nationella huvudevenemanget med en koreografi som en av våra elever gjort. Det är en fantastisk prestation. Ett stort tack går till Lovisa stad för det ekonomiska stödet som gjorde det möjligt för oss att delta, säger rektor Kati Kivilahti-Fagerudd.

Trions uppträdande och koreografin fick beröm av juryn. Koreografin tilldelades bland tre andra ett stipendium på 1000 euro i kategorin nutidsdans.

Juryn, som bestod av professionella dansare motiverade sitt val bl.a. på följande sätt: ”Ett starkt, personligt verk vars framförande och dramaturgi skapade en intressant helhet.”

– Det var fantastiskt att få uppträda med egen koreografi utanför Lovisa stad och att få feedback av professionella i branschen. Det har varit fint att besöka en stad full av dans, träffa andra dansare, se andras uppträdanden och låta sig inspireras av dem. Vi har dessutom haft ett superbra team – dansarna Indigo och Fanni har lätt fått tag i mina tankar och lyckats omforma dem till rörelser, säger Siiri Terävä.

Danslärarna Beniamino Borghi, Anna Karjalainen och Kati Kivilahti-Fagerudd deltog också i evenemanget och hjälpte gruppen med de praktiska arrangemangen.

MOVES-evenemanget lockade 1300 dansande ungdomar till Rovaniemi. Dansarna förevisade sina talanger i balett, nutidsdans, street, show- och jazzdans samt etniska danser och folkdanser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s