Pynta din trädgård / Puutarhakoristeet

Sprutkanna. Kastelukannu. Foto: Stina Ahleskog

Har du en trädgård som du vill pynta lite extra kan du tillverka en betonghand genom att fylla en gummihandske (vanlig städhandske) med betong.

Ställ den i en rund skål så att fingrarna pekar uppåt. Låt den torka ett dygn, klipp upp handsken, lacka naglarna om du så vill och virka en ring av tunn silverfärgad tråd med några glittrande stenar.

Fatet som står under krukan har gjorts med ett rabarberblad som form. Lägg bladet på marken, ett lager betong på och ett annat rabarberblad utanpå. Låt det torka  cirka två dygn, ta bort bladen och fatet är klart.

En annan trevlig detalj till trädgården får du genom att träda glaskristaller på en lina och fästa dem i silen på en blomvattningskanna. Glaskristallerna kan köpas i en hobbyaffär eller via internet för en liten slant. Häng upp kannan på en stake, till exempel en som är avsedd för lyktor.

Betonghand. Käsi betonista. Foto: Stina Ahleskog

Kumihanska täytetään betoniseoksella ja asetetaan kulhoon niin että sormet osoittavat ylöspäin. Anna kuivua noin vuorokauden, leikkaa käsine pois. Halutessasi voit lakata kynnet ja valmistaa sormuksen langasta.

Vati on myös valmistettu betoniseoksesta. Kaada seos raparperilehden päälle, aseta seoksen päälle myös toinen lehti. Anna kuivua pari vuorokautta.

Kastelukannun reikiin on kiinnitetty ohuet narut joihin on pujoitettu lasihelmiä.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s