Koko Suomi tanssii Laivasillalla – Hela Finland dansar på Skeppsbron

Juhannusaattona Suomessa on tarkoitus tehdä maailmanennätys tanssimalla yhdessä Robinin kappaleen Hula hula tahdissa kello 22. Myös Loviisan Laivasillalla soi tuolloin Robinin Hula hula. Tule siis Laivasillalle tekemään maailmanennätys satavuotiaalle Suomelle.

Loviisan Laivasillalla Hula hulaa tanssitaan koreografi Susanna Karvisen johdolla kello 22. Maailmanennätysyritys on osa Suomi 100 -tapahtumia ja liittyy Tanssin tiedotuskeskuksen Koko Suomi tanssii -haasteeseen. Juhannusaaton Hulahula Suomi -tanssihaasteen koordinoijana toimii Yle.

Maailmanennätysyritys järjestetään Loviisan Laivasillan perinteisten juhannusjuhlien yhteydessä, jotka pidetään 23.6. kello 18–24. Luvassa on tanssimusiikkia Tanssiorkesteri Merituulen tahdissa kello 18 alkaen.

Laivasillan juhannusvalmisteluihin voi osallistua jo torstaina 22.6. kello 16 alkaen, jolloin Laivasillan juhannussalko koristellaan talkoovoimin.

Juhannuskokkoa voi ihastella muun muassa Valkon juhannusjuhlassa. Juhlat järjestetään kello 18 alkaen Valkolammen rannassa, ja juhannuskokko sytytetään kello 21.30.

Juhannuskokko jossain päin Suomea. En midsommarbrasa någonstans i Finland. Foto: pixabay.com

Det kommer att försöka göras världsrekord i att hela Finland dansa tillsammans på midsommarafton, då hela Finland dansar till Robins låt Hula hula klockan 22. Också på Skeppsbron i Lovisa spelas Robins låt Hula hula. Kom alltså med och försök göra ett världsrekord åt hundraåriga Finland.

På Skeppsbron i Lovisa dansar man klockan 22 under ledning av koreograf Susanna Karvinen.
Världsrekordsförsöket är en del av Finland 100 -evenemangen och hör till Tanssin tiedotuskeskus utmaning Koko Suomi Tanssii – Hela Finland dansar. Midsommaraftonens Hulahula Finland -dansutmaning koordineras av Yle.

Världsrekordföröket ordnas tillsammans med den traditionella midsommarfesten på Skeppsbron i Lovisa, som ordnas 23.6 klockan 18-24. På programmet bland annat dansmusik av dansbandet Merituuli från och med klockan 18.

Man kan delta i Skeppsbrons midsommarföreberdelser genom att delta i bindande av midsommarstågen, som kommer att göra på torsdagen 22.6 klockan 16 på Skeppsbron.

Midsommarbrasa kan man njuta av bland annat i Valkom, där det ordnas midsommarfest vid Valkolampis strand. Midsommarbrasan tänds klockan 21.30.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s