Vem blir Miss Garage Girl? Kenestä Miss Garage Girl?

”Kauneus on tunne, johon jokaisella naisella on oikeus”
”Skönhet är en känsla som varje kvinna har rätt att uppleva”

Miss Garage Girl är en ny och annorlunda skönhetstävling som arrangeras lördagen den 29 juli i Strömfors bruk. Företagaren, fotografen och formgivare Heidi Niemi blev tillfrågad om hon kan arrangera en Pin-up-tävling. Först tände hon inte på idén, men sedan formade sig tanken om en annorlunda tävling. I den kunde vilka kvinnor som helst, oberoende av bakgrund eller ålder delta. En av deltagarna har en funktionsnedsättning, en annan blev utsatt för mobbning då hon var ung.
Miss Garage Girl är en del av en två dagars festival som inleds i dag fredagen den 28.7. Huvudartist på evenemanget är Dingo, men även andra grupper uppträder.

………………………………….

Kapeat kauneusihanteet ovat vahingollisia naisten itsetunnolle ja usein estävät heitä näkemästä itseään kauniina. Kohtuuttomat ulkonäköpaineet tulevat esimerkiksi voimakkaasti käsitellyistä muotikuvista ja kapeasta katsantakannasta. Moni nainen näkee omassa kehossaan vain virheitä ja puhuu omasta vartalostaan hyvinkin rumin sanankääntein. Myös kulttuurissamme on osin kyseenalaista olla tyytyväinen itseensä ja tuoda esiin omaa kauneuttaan.

Miss Garage Girl -kilpailu on Pin-Up Garagen lanseeraama uudenlainen kauneuskilpailu, joka rikkoo perinteisiä kauneusihanteita ja jossa on tilaa hyvin erilaisille tavoille olla kaunis. Kisan idean takana on pin-up-stylisiti, valokuvaaja ja vaatetussuunnittelija Heidi Niemi.

– Mielestäni jokaisessa naisessa on suuri määrä kauneutta, joka vain odottaa tulla nähdyksi. Kauneutta ei voida mitata millään ulkopuolisella mittarilla. Kauneus on tunne, ja se tunne on meillä jokaisella mahdollista saavuttaa omaa ajattelutapaa muokkaamalla, sanoo Heidi Niemi.

– Kun minua pyydettiin tuottamaan pin-up-kilpailu, en alussa innostunut, sillä omaa ideologiaani vastaan sotii ajatus kauneudella kilpailemisesta. Kun aloin saada hakemuksia, joissa naiset kertoivat tarinoitaan, ymmärsin miksi minun pitää tehdä tämä kilpailu. Monilla naisilla oli suuria haasteita elämässään, mutta silti halu tuntea olevansa kauniita naisellisia naisia, ja he kaipaavat tällaista piristystä ja hyvän mielen tapahtumaa. Tämä kilpailu on juuri tällaisia naisia varten,  Heidi jatkaa.

Kisassa ei ole ollut ikä- eikä kokorajaa, eikä mitään muitakaan ulkoisia rajoja.  Kisan naiset edustavat hyvin erilaisia tapoja olla kaunis. Fyysiset ja henkiset rajoitteet eivät estä näitä naisia nauttimasta omasta kauneudestaan ja tuomasta sitä rohkeasti esiin.

Nimenomaan näiden naisten tarinat tekevät kisasta erityisen. Mukana on mm. yksi kehitysvammainen tyttö, joka toivoo ja haaveilee aivan samoista asioista kuin muutkin ikäisensä naiset. Eräs kilpailija kertoo hyvin avoimesti siitä, miten vakavan koulukiusaamisen jälkeen hän on kärsinyt useista mielenterveysongelmista ja vasta pin-upin ja sen armeliaan kauneusihanteen löydettyään hän on oppinut näkemään vartalonsa kauniina. Eräs kilpailija sairastaa parantumatonta sairautta, jonka takia hän tulee myöhemmin menettämään liikuntakykynsä ja hän haluaa nauttia elämästä nyt kun vielä voi.

Miss Garage Girl 2017 valitaan nyt ensimmäistä kertaa Ruukki Rock ‘n’ Bike Festivaleilla 29.7.17 Strömforsin ruukissa Loviisassa alle tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Festivalit ovat kaksipäiväiset, 28.-29.7., ja lavalle nousee useita nimekkäitä suomirock -bändejä. Pääesiintyjänä tapahtumassa on Dingo.

Listietoja myös/Tilläggsuppgifter: www.pinupgarage.fi

3 thoughts on “Vem blir Miss Garage Girl? Kenestä Miss Garage Girl?

  1. Antonia skriver:

    Jag vet inte. För mig känns det inte okej. Har vi inte kommit längre än så. Visst man kan säga att det är nu på kvinnornas vis, men det ser ändå inte så. Även om vem som helst kan delta. 😑

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s