Nya Strandvägen invigs / Uusi Rantatie vihitään käyttöön

Musik, gratis korv, syltmunkar… Musiikkia, ilmaista makkaraa, hillomunkkeja…

Peruskorjattua uutta Rantatietä juhlitaan oikein kunnolla ensi lauantaina 7.10. klo 12–14. Tien vihkii käyttöön Loviisan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otto Andersson Senior Brass -bändin säestyksellä.

Laivasillalla on tiedossa kaikille loviisalaisille viihdyttävää ohjelmaa iltapäivätansseineen ja ilmaisine leijonamakkaroineen ja hillomunkkeineen.

Suola-aitassa voi katsella kuvaesitystä Rantatien eri vaiheista ja kunnostustöiden etenemisestä. Nopeudenmittauspisteellä halukkaat voivat mitata kävely- tai juoksuvauhtinsa, ja tanssin sulosäveliin kutsuu Samamama-yhtye (Samuli Halonen, Mauritz Möller, Matleena Saarninki, Markus Majaluoma).

– Rantatien kunnostustyö on ollut mittava projekti, joka on välillä vaatinut asukkailta ja tien käyttäjiltä kärsivällisyyttä. Nyt, kun työ on saatu onnellisesti päätökseen, voimme juhlia uutta hienoa Rantatietä oikein kunnolla, onhan kyseessä Loviisan ”paraatitie”, kertoo yhdyskuntatekniikan päällikkö Markus Lindroos.

Lindroos kutsuu kaikki loviisalaiset mukaan juhlintaan.
– Ei muuta kuin lämmintä päälle ja paikalle!
……………………………………………………

Den grundförbättrade nya Strandvägen firas med besked lördagen den 7 oktober klockan 12–14. Det är Lovisa stadsfullmäktiges ordförande Otto Andersson som inviger vägen och Senior Brass som står för musiken.

På Skeppsbron arrangeras underhållande program för alla Lovisabor. Det blir eftermiddagsdans, gratis korv som Lionsklubben grillar och syltmunkar.

I en av saltbodarna visas en bildkavalkad som berättar om Strandvägens olika byggnadsskeden. De som vill kan låta mäta sin gång- eller löpfart med hjälp av en hastighetsmätare. För dansmusiken står gruppen Samamama (Samuli Halonen, Mauritz Möller, Matleena Saarninki, Markus Majaluoma).

– Strandvägens förbättringsarbeten har utgjort ett omfattande projekt. Ibland har det krävt mycket tålamod av invånarna och av dem som använt vägen. Nu då arbetet är lyckligt slutfört kan vi riktigt ordentligt fira den nya fina Strandvägen, det är ju ändå frågan om Lovisas ”paradväg”, säger Markus Lindroos som är chef för samhällstekniken i Lovisa.

Lindroos bjuder in alla Lovisabor till festen.

– Klä er varmt och kom med! En del roliga överraskningar bjuder vi också på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s