Aikaa jutella asiakkaiden kanssa / Tid att prata med kunderna

Herttanen Design & Deli sijaitsee nyt Aleksanterinkadulla. Affären finns nu på Alexandersgatan. Foto: Carita Liljendahl

Anne Karkkonen liikkeestä Herttanen Design & Deli vastaa viiteen kysymykseen.
Ett sammandrag på svenska av Anne Karkkonens svar finns längst ner på sidan.

Hyvät puolet yrittämisessä Loviisassa?
– On kiva, että paikkakunnalta löytyy ostospaikkoja ja palvelutarjontaa. Näinpä pyrin itsekin kaupunkilaisena pitämään oman yritykseni paikkakunnalla. Omaa yritykseen ei joudu myöskään taivaltamaan pitkää työmatkaa. Pikkukaupunkimaisuus on tietyllä tavalla rennonpaa kuin pääkaupunkiseudun tahti. Kiva, että sisustuskaupallakin on aikaa jutustella asiakkaiden kanssa.

Anne Karkkonen oikealla (till höger) Tiina Karvosen hanging-plants-pussukka kädessä.

Mitä voisi olla toisin, yrittäjän näkökulmasta katsottuna?
– Kannustan loviisalaisia olemaan uteliaita pienyrittäjien suuntaan, ja käymään ainakin kurkkaamassa mitä mahdollinen uusi kauppa tai palvelu käytännössä tarjoaa. Löytyisikö valikoimasta jotain minulle?
– Loviisa voi myös kaupunkina panostaa pienyrittäjyyden tukemiseen sekä markkinointiin ja matkailuun edistämiseen entisestään. Hyviä toimenpiteitä on tietysti jo tehtykin. Itse koen myös, että esimerkiksi kaupungin matkailutoimi on avoin uusille ideoille ja ehdotuksille. Hyvien ideoiden tueksi tarvitaan tietysti myös budjettia.

Milloin ja miten rakkaus sisustamiseen syntyi?
– Sisustaja olen ollut niin kauan kuin muistan. Itse asiassa meillä on kotialbumissa kuva, jossa noin kolme vuotiaana tiirailen Anttilan-kuvaston sisustussivuja (silloin kuvaston loppupuolella oli muutama aukeama kodin tavaraa), ja suunnittelen lastenhuoneen sisustuksen päivittämistä. Sisustusehdotelmat eivät menneet vielä läpi siinä vaiheessa rahapussin haltijoille eli ”hallitukselle”.

– Sittemmin sisustusrakkaus on näkynyt omissa kodeissa kirppislöytöinä, satunnaisina design-ostoksina ja uuden sekä vanhan tyylin yhdistelynä.

Liike on äsken muuttanut. Milloin vietetään avajaiset?
– Herttasella pidetään avajaisviikkoa 15. – 18.11. (ke-la). Luvassa on avajaistarjouksia, arvontaa ja pientä herkku tarjottavaakin.

Entäs joulunvietto?
– Vietämme jouluiltaa perinteisesti kotona Pernajassa ihan perheen kesken. Sitä ennen huristelemme pienellä lahjakierroksella Porvoossa sukulaisilla. Tyttäret käyvät isänsä kanssa papan haudalla Pornaisissa. Nyt kyllä ensi kertaa tosin tuntuu, että joulun ja uudenvuoden välissä voisi tehdä jonkun pienen piristävän reissun. Ehkä se voisi olla uusi juttu joulun viettoomme.

Det finns mycket pynt i affären inför jul. Foto: Carita Liljendahl

Anne Karkkonen tycker att det är trevligt att utbudet av varor och små affärer är ganska stort i Lovisa. Stämningen i en liten småstad är gemytlig, det blir sällan så hetsigt att hon inte skulle ha tid att tala med sina kunder.

Hon uppmanar Lovisaborna att vara nyfikna då det gäller de små butikerna. Gå modigt in i dem och bekanta dig med utbudet.
Lovisa stad kunde gärna få satsa mer på att stödja småföretagare och hjälpa dem med marknadsföring så att turismen får ännu mera fart.

Redan som barn fattade Karkkonen tycke för inredning. Hon var inte mer än tre år gammal då hon började studera Anttila-kataloger.
Hemma tycker hon om att inreda på lopptorgsfynd samt att blanda gammalt med nytt.

Affären flyttade rätt nyligen från Mariegatan till Alexandersgatan. Öppning firas från onsdag 15.11 till lördag 18.11 med erbjudanden, lotteri och något smått och gott att äta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s